diumenge, 26 de febrer del 2012

Arribat aquest punt ens preguntarem com es pot recuper l'economia i sortir d'aquesta crisi? Doncs la resposta es bastant complicada, per poder sortir hauríem saber com es de greu, i per saber això tindríem que fer un recompte de la quantitat de deutes que deuen els bancs però com que ni els propis bancs ho saben doncs no sabem la quantitat de dèficit que tenim. 

Volem sortir de la crisis es la gran pregunta, doncs tenim que  saber que no serà fàcil ni ràpid, que al ser una crisi a grau mundial les solucions tenen que ser a grau mundial i no estatal. Perquè un sol país per si sol no podrà sortir d'ella. Es per això que els polítics tenen que deixar de banda les seves diferencies i unir-se per adoptar mesures a nivell mundial. Però sincerament, crec que els polítics poc tenen a fer en aquesta crisis doncs la economia se'ls i queda molt gran i el governs no tenen suficient poder. Es per això que crec que deurien ser assessorats per tecnòcrates i economistes de primer nivell i que fossin ells els que adoptessin les mesures oportunes i reals.
                                                             
LA REFORMA LABORAL
Ara parlaré una miqueta de la nova reforma laboral del partit popular. 
La reforma laboral que ara s'ha aprovat, es un model molt similar al que es va aprovar al 2007 a Alemanya, te com a principals característiques les següents:

v     33 dies de indemnització (24 mensualitats màxim)
v     ERE per pèrdues previstes o disminució de ventes
v     ERE sense comité d’empreses.
v     Rebaixades de sous lliures
v     Acomiadament per absentisme

Aquestes son les principals característiques de la nova reforma laboral, en definitiva una reforma que no afavoreix en res al treballador i que facilita el acomiadament per part del empresari al treballador.
Amb aquesta reforma es pretén crear treball, però el que molta gent no sap es a quin preu, potser si que es creïn llocs de treball però amb uns sous de vergonya, amb una facilitat per part del empresari per acomiadar a qualsevol treballador d'una manera exagerada, amb un poca per no dir nul·la seguretat del treballador per el seu lloc de treball etc.. 

Per continuar us posaré uns vídeos de Santiago Niño Becerra un economista, que fins al dia de avui a encertat pràcticament totes les seves prediccions de cara a la crisi econòmica









diumenge, 19 de febrer del 2012


Abans de parlar d’economia i de l’actual crisi financera us posaré un parell de vídeos d’un economista espanyol (LEOPOLDO ABADÍA), amb el gran humorista Buenafuente, en el qual d´una manera senzilla i graciosa sabrem una miqueta sobre aquesta crisi financera que ens toca de ple a tots.